• Welcome to our website
 • 210 4964953
 • info@massageexperience.gr   |

Αθλητικό μασάζ

Αθλητικό μασάζ

Αθλητικό μασάζ

Είναι ένα είδος θεραπείας που βοηθάει τα άτομα με αυξημένη φυσική δραστηριότητα νʼανακουφιστούν από το στρες και την ένταση που δημιουργείται στους μύες του σώματος, έπειτα από έντονη σωματική άσκηση. Με τη βαθιά μάλαξη των μυικών στρωμάτων και τη χρήση ποικιλίας τεχνικών,αποβάλλεται το γαλακτικό οξύ που έχει συσσωρευτεί και θεραπεύεται σταδιακά ο τραυματισμός των μαλακών μορίων.

Στο αθλητικό μασάζ είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να έχουμε σωστή κατανόηση της ανατομίας και της φυσιολογίας του σώματος, και ιδιαιτέρως του μυικού και σκελετικού συστήματος.
Κατανοώντας αυτά τα συστήματα και τα αποτελέσματα της άσκησης, μπορούμε επίσης να εκτιμήσουμε πώς το μασάζ μπορεί να ευεργετήσει τον αθλητή και να γίνει αναπόσπαστο μέρος της προπόνησής του.
Οποιοδήποτε και αν είναι το άθλημα με το οποίο ασχολούνται, ο στόχος είναι πάντα η αύξηση του επιπέδου προπόνησης και συνεπώς η σταδιακή και ελεγχόμενη υπερχρήση του σώματός τους. Ακριβώς αυτή η πέραν του κανονικού χρήση του σώματος είναι που μπορεί συχνά να προκαλέσει προβλήματα και ανισότητες στους μαλακούς ιστούς.
Εάν αυτά τα προβλήματα αγνοηθούν και γίνουν χρόνια, όχι μόνο θα εμποδίσουν τον ρυθμό βελτίωσης του αθλητή αλλά θα επηρεάσουν και την απόδοσή του και τελικά ίσως ο αθλητής καταστεί ευάλωτος στην ανάπτυξη άλλων πιο σοβαρών καταστάσεων.
Το αθλητικό μασάζ, είναι η πιο αποτελεσματική θεραπεία για την εκτόνωση της μυικής έντασης και την αποκατάσταση της ισορροπίας του μυοσκελετικού συστήματος και εάν γίνεται τακτικά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη τραυματισμών, οι οποίοι σε άλλη περίπτωση θα συνέβαιναν εξαιτίας της υπερχρήσης του σώματος. Σε όλα τα επίπεδα άθλησης το αθλητικό μασάζ είναι απαραίτητο σαν κομμάτι της προπόνησης, παρά σαν πολυτέλεια.

Το αθλητικό μασάζ δημιουργήθηκε αρχικά από την ανάγκη των αθλητών για την καλύτερη δυνατή επίδοσή τους, καθώς και για την γρήγορη αποκατάσταση μετά τα αγωνίσματα.Δεν χρειάζεται όμως να είστε αθλητές για να επωφεληθείτε απο τα ευεργετικά αποτελέσματα του αθλητικού μασάζ.Απευθύνεται σε όσους ασκούν έντονη φυσική δραστηριότητα αλλα και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μυϊκά προβλήματα., και  έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό και την ψυχολογία σας. Είναι κατάλληλο επίσης και για εκείνους που μένουν μακριά καιρό από δραστηριότητες, όπως οι επαγγελματίες οδηγοί κι οι υπάλληλοι γραφείου με πολλές ώρες μπροστά στο κομπιούτερ.

 

 

Σε γενικές γραμμές η μάλαξη είναι ένα σύνολο χειρισμών, που βασίζονται στις αρχές της ανατομίας και φυσιολογίας που εφαρμόζονται στους μαλακούς ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Ο αθλητικός μασέρ συνήθως επικεντρώνεται σε μια συγκεκριμένη προβληματική περιοχή σκοπεύοντας να αποκαταστήσει την λειτουργία των μυών, των τενόντων και του συνδετικού ιστού.Οι τεχνικές, οι λαβές και οι χειρισμοί που χρησιμοποιεί ο μασέρ, ποικίλουν από άτομο σε άτομο, και μπορεί να αφορούν εντοπισμένες πιέσεις με δάχτυλα σε συγκεκριμένα trigger points, μέχρι γενικότερα και ευρύτερα strokes με αγκώνα , αντιβράχιο κτλ.

 

 

Τα είδη Αθλητικής Μάλαξης είναι:

 1. Προαγωνιστικό (Pre event)
 2. Μεταγωνιστικό (Post event),
 3. Μεσοαγωνιστικό (Intercompetition)
 4. Θεραπευτικό – Συντήρησης /Αποκατάστασης (Remedial Sports Massage).

Δεχόμενοι μασάζ πριν την άθληση η τον αγώνα (Προαγωνιστικό) σε συνδιασμό με διατάσεις , αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και την ελαστικότητα των μυών με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες τραυματισμών και να αυξάνεται η δύναμη και αντοχή μας. Επίσης βοηθά στο να αποκτήσουμε μεγαλύτερη συνειδητότητα του σώματος μας και της καταστασής του σε σχέση με το περιβάλον κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την επίτευξη της μέγιστης αποδοτικότητας την ώρα της άθλησης.

Το μασάζ μετά τον αγώνα η την άθληση (Μεταγωνιστικό) βοηθά στην γρήγορη επαναφορά του σώματος στην φυσιολογική του κατάσταση, μειώνει τα συμπτώματα πόνου η "πιασήματος" απο την υπερβολική άσκηση, διευκολύνει τον μεταβολισμό και καθαρίζει τους μυς απο γαλακτικό οξύ και άλλα απόβλυτα.

Ενδιάμεσα απο ένα αγώνα, όπως Μαραθώνιος η Δέκαθλον μπορεί να προσφερθεί πολύ σύντομο μασάζ (Intercompetition) για την ανάκτηση ενέργειας και αντοχής.

 

 

Τα οφέλη του αθλητικού μασάζ:

 • Επαναδομεί τους τραυματισμένους ιστούς.Επιταχύνουν τη θεραπεία των τραυματισμένων μαλακών μορίων, βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλει το συσσωρευμένο γαλακτικό οξύ.
 • Αύξηση ελαστικότητας μυών-τενόντων.
 • Πρόληψη οξέων και χρόνιων τραυματισμών Ο σκοπός του αθλητικού μασάζ είναι να προλαμβάνει τους τραυματισμούς και τα μυϊκά προβλήματα. που δημιουργούνται στους ιστούς του σώματος κατά την διάρκεια της φυσικής άσκησης ή των καθημερινών δραστηριοτήτων του.
 • Αύξηση της αντοχής  και της δύναμης σας, ενώ ταυτόχρονα σας γεμίζει ενέργεια.
 • Μειώση της ένταση των μυών  Η τεχνική του αθλητικού μασάζ εφαρμόζεται ώστε να μειωθεί η πίεση και η ένταση που υπάρχει στους μαλακούς ιστούς του σώματος.
 • Βοηθάει να ανακουφιστεί το άτομο από το στρες και την ένταση
 • Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα και τους μύες σας.
 • Το αθλητικό μασάζ δρα επίσης στους κόμβους μυών – τενόντων, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται το εύρος της κίνησης των μυών και να παρατηρείται μείωση στους μυϊκούς πόνους.
 • Βοηθάει στο να διατηρούνται οι ιστοί σε καλή κατάσταση, διότι κινητοποιεί όλους τους ιστούς που εμπλέκονται στην κίνηση
 • Μείωση της κούρασης
 • Βελτίωση της επίδοσης
 • Αυξάνει τη ροή του αίματος στους μύες, απομακρύνει τις τοξίνες και βοηθά τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά και να είναι σε εγρήγορση
 • Βελτιώνει τη ροή των λεμφικών υγρών, μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση,
 • Διεγείρει τις νευρικές απολήξεις

 

 

 

Διάρκεια/Κόστος : 45λεπτά – 10ευρώ

                              60 λεπτά– 13ευρώ

                 75λεπτά – 16ευρώ